четвер, 17 листопада 2016 р.

З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ СТУДЕНТА!!!!

ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ ДОКУМЕНТОЗНАВСТВА ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ЕКОНОМІЧНИХ СИСТЕМАХ ПУЕТ ВІД ДУШІ ВІТАЮТЬ СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ Й УНІВЕРСИТЕТУ З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ СТУДЕНТА І БАЖАЮТЬ, ЩОБ ОПИСАНІ НИЖЧЕ ІСТОРИЧНІ ПОДІЇ НІКОЛИ НЕ ПОВТОРИЛИСЯ У ЇХНОЬМУ ЖИТТІ !!!! 

СВІТЛОГО НАВЧАННЯ І ЩАСЛИВОЇ ДОЛІ!!!! 


28 жовтня 1939 у зайнятій нацистами Чехословаччині празькі студенти і їх викладачі вийшли на демонстрацію, щоб відзначити річницю утворення Чехословацької держави. Війська окупантів розігнали демонстрацію, при цьому був застрелений студент медичного факультету Ян Оплетал, похорон якого переріс в акцію протесту. 

Десятки демонстрантів були арештовані. 17 листопада німці рано-вранці оточили студентські гуртожитки. Більше 1200 студентів було арештовано і привезено до концентраційного табору. Дев'ятьох студентів і активістів студентського руху стратили в катівнях в'язниці. 

Через два роки в Лондоні пройшла Міжнародна зустріч студентів, що боролися проти нацизму, на якій було вирішено на честь загиблих щорічно відзначати цю дату як День студента.